Welkom - Contact - Vergunningen - Wedstrijden - Jeugd - Activiteiten - Verhalen - Links - Foto`s - Gastenboek - Filmpjes 

H.S.V. Het Baarsje Oldemarkt
 

Foreldag - Visstand monitoring - Uitzetten van karper - 60 jarig bestaan

 

Visstand monitoring.

 

Ongeveer een klein jaar zijn Edwin en ik als vrijwilliger betrokken bij de visstandmonitoringsploeg “Salland”. Dit wordt geďnitieerd door Sportvisserij Oost Nederland. In opdracht van oa waterschappen monitoren we de visstanden in diverse beken, sloten en kolken in Salland.

Dit kan met behulp van een sleepnet, de zogenaamde zeeg. Veel beter kan dit met behulp van elektriciteit. Met dit systeem kan je het water voor een korte tijd elektrisch laden waardoor de vissen even  verdoofd raken. Ze komen dan bovendrijven waarna ze met een schepnet in een speciekuip belanden. Als we een representatief traject hebben afgevist worden de vissen geteld en gemeten, waarna we ze weer laten zwemmen.  De vissen hebben hier geen last van.

Het leuke van dit systeem is dat je vissen tegenkomt die je normaal gesproken niet aan de hengel vangt. Van grote en kleine modderkruipers, vetjes, drie en tiendoornige stekelbaarsjes tot grondeltjes aan toe, van alles komen we tegen!

Hierbij een paar foto`s. De volgende keer doe ik graag verslag van een visstandmonitoring op ččn van onze eigen waters…

Tot dan!

Edwin Riegman en Eric Pastoor.